Acești colectori de gunoi din B.C. spun că, odată ce începi, nu se mai poate opri

Pentru Yasmin Schepens din Vancouver, ceea ce a început ca un proiect de fotografiere a locului ei preferat de plajă s-a transformat uneori într-un angajament copleșitor de a-l scăpa de gunoi precum mucuri de țigară, folii de mâncare și alte bucăți de plastic.

„Nu l-am putut lăsa acolo, așa că am început să-l iau”, a spus tânărul de 30 de ani care s-a mutat în Canada din Belgia în 2016.

„Și în curând mi-am luat o găleată și niște clești pentru friptură să ridic gunoiul… și așa a început pentru mine.”

Pentru David Papineau, un designer grafic din Vancouver, au fost măști.

Cursătorul de distanță în vârstă de 54 de ani a început să-i observe aruncați pe trotuare, sub mașini și în grămezi de frunze, așa că, la fel ca Schepens, a decis să nu-i ignore.

Și el a investit în clești și mănuși de grătar și umple o pungă cu ele în timp ce merge.

Alergatorul de Vancouver David Papineau arată unele dintre echipamentele de protecție personală aruncate pentru COVID-19 pe care a petrecut un an și jumătate le-a colectat în timp ce alerga prin oraș. (Janella Hamilton/CBC)

Într-un an, spune că a ridicat 32.000 de gunoi. Acest număr a crescut acum la peste 47.000. De asemenea, ridică gunoiul, altele decât măștile, cum ar fi ceștile de cafea.

„Cu siguranță a devenit o nouă normalitate pentru mine și sunt sigur că oamenii urmăresc ciudatul de pe Main Street care se oprește să ridice gunoiul de pe podea și scutură din cap, dar dacă toată lumea ar ridica gunoiul, nu s-ar face. fii pe teren”, a spus Papineau.

Nu este greu să găsești oameni în comunitățile din întreaga lume care sunt obișnuiți cu curățenia. Fanii fotbalului japonez au făcut titluri în întreaga lume în timpul ultimei Cupe Mondiale pentru curățarea stadioanelor din Qatar.

Lucrul curios este că, indiferent cât de mult gunoi ridică, există întotdeauna mai mult, ceea ce poate descuraja oamenii care încearcă să facă diferența.

„Este un fel de bătălie pierdută cu cănile de cafea, ceva despre Vancouver”, a spus Papineau. „Ne place cafeaua, dar se pare că ne place și mai mult să ne aruncăm gunoiul pe jos.

„Cu siguranță am avut câteva momente în ultimul an și jumătate în care m-am întrebat de ce naiba fac asta?” el a spus.

CEAZĂ | Acest alergător străbate străzile din Vancouver ridicând măști și alte gunoi:

Un alergător de cursă lungă iese pe străzile din Vancouver pentru a ridica măști și alte gunoi

David Papineau găsește majoritatea măștilor pe care le ridică lângă mașinile parcate și spune că cel mai probabil cad la pământ când oamenii intră și ies din vehicule.

„În mod constant obsedat”

Schepens a spus că, de asemenea, s-a străduit să curețe o parte din plaja ei locală, pentru a se întoarce a doua zi pentru a vedea din nou gunoiul de pe ea. De asemenea, observă continuu gunoi acum și se simte obligată să ia măsuri.

„Nu este bine pentru tine să fii constant obsedat de ea, pentru că obsesia este energie negativă, așa că trebuie să renunți la ea”, a spus ea.

O femeie în jachetă de ploaie și glugă ține în mână un instrument de ridicare a gunoiului și a gunoiului pe o plajă.
Yasmin Schepens cu uneltele ei pentru colectarea gunoiului pe plaje. (Promis de Yasmin Schepens)

Schepens a devenit voluntar și ambasador al Ocean Wise pentru a inspira oamenii să ajute. Curățările țărmului sunt ceva ce organizația de conservare a facilitat din 1994.

A organizat 30.542 de curățări și a colectat peste 2,1 milioane de kilograme de gunoi de pe coastele Canadei.

Gunoiul adunat este catalogat, permițându-le oamenilor precum Laura Hardman, directorul Ocean Wise, să vizeze de unde provin cele mai ofensive articole, cum ar fi ambalajele alimentare.

„Pentru a informa afacerile, pentru a informa factorii de decizie politică și pentru a spune: „Hei, asta este ceea ce găsim pe țărm. Aceasta este ceea ce sistemul nostru, infrastructura noastră, reciclarea nu abordează în prezent… ce putem face împreună pentru a preveni ca acest lucru să ajungă la țărm?”

„Cealaltă parte a puzzle-ului”

Jiaying Zhao, profesor asociat și catedră de cercetare în Canada în cadrul Departamentului de Psihologie al UBC, studiază schimbarea comportamentului, în special la persoanele care iau acțiuni pro-climat.

Ea îi felicită pe cei dispuși să ia măsuri pentru a ridica gunoiul din comunitățile lor, dar spune că este nevoie de acțiuni colective suplimentare pentru o schimbare sistematică pentru a ajuta la prevenirea ca anumite tipuri de deșeuri, cum ar fi plasticul de unică folosință, să ajungă în ocean în primul rând. loc.

„Aceasta este cealaltă parte a puzzle-ului”, a spus ea despre participarea la proteste și scrisul scrisori către companii sau politicieni care pledează pentru schimbări de politică.

Isabella Bertold speră să facă parte din această schimbare sistemică.

Vancouveritea în vârstă de 31 de ani a crescut pe ocean și a devenit olimpic de navigație. Încă mai concurează profesionist și este și ciclistă profesionistă de drum.

În timp ce naviga la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, unde poluarea apei era o problemă majoră, ea și-a dat seama că trebuie să facă parte din soluție.

„M-a cam lovit cu un moment a-ha”, a spus ea.

De atunci, Bertold și-a folosit vocea de atlet pentru a încerca să inspire reducerea risipei în companiile și organizațiile în care este implicată, cum ar fi SailGP.

Liga Internațională de Navigare cu Catamaran se referă la viteză în locații exotice, dar echipele câștigă puncte și prin faptul că au cea mai mică amprentă de carbon și reduc deșeurile în comunitățile pe care le vizitează.

„Este doar să încerci să nu faci parte din problema mai mare și să încerci să conduci schimbarea”, a spus ea.

De asemenea, Bertold își urmărește propria utilizare a plasticului și ridică gunoiul, la fel ca Schepens și Papineau, pentru că pur și simplu nu poate să-l vadă și să-l ignore.

„Dacă ne angajăm și arătăm cum îl încorporăm în viețile noastre, sperăm că putem influența și încuraja cumva unii dintre fanii și adepții noștri să facă același lucru.”

Add Comment