Discuție de grup despre Stranger Things 4 și renașterea lui Kate Bush

Kate Bush și Max din Stranger Things

Fotografie: Chris Walter/Getty Images, Netflix

Într-o serie de mese rotunde speciale de sfârșit de an, Clubul audiovizual se uită înapoi la poveștile care au avut cel mai mare impact asupra culturii pop în 2022.

Piesa lui Kate Bush „Running Up That Hill (A Deal With God)” a fost lansată pentru prima dată în 1985, când a devenit primul hit al artistei în Top 40 din Statele Unite. În 2022, printr-o combinație de muzică în flux și lucruri mai ciudate, piesa a devenit primul hit al lui Bush în Top 10, urcând acel Billboard Hot 100 pe locul trei. Mai jos sunt trei club audiovizual membrii personalului discută impactul lucruri mai ciudate și renașterea lui Kate Bush.


Cindy White: Ezit să recunosc, și poate că deja este evident, dar sunt bătrân! Îmi amintesc când Kate Bush a fost populară prima dată.

Gabrielle Sanchez: Ce timp să fii în viață, sincer. La fel ca tine Cindy, legătura mea cu Kate Bush este anterioară ei lucruri mai ciudate picătură de ac, deși cu siguranță nu eram prin preajmă în zilele ei de glorie (m-am născut la 19 ani după ce a debutat cu „Wuthering Heights”).

Am fost prezentată inițial lui Kate Bush în 2020 pentru că dintr-un motiv oarecare (similar cu Visător), Kate Bush a intrat din nou în conversația culturală, mai ales în rândul colegilor mei. Bush a devenit coloana mea sonoră pentru primul an de pandemie. Când lucram la un bar și restaurant din Texas, eu și colegii mei am încheiat ultimele noastre ture cu ceea ce am numit „Kate Bush Hour”, în care am supus patroni nebănuiți unui aval de melodii Bush. A fost un moment plăcut.

CT: Este incredibil. Sper că i-ați convertit pe texani la Cultul lui Kate. Afacerea lui a trecut cu adevărat testul timpului. Pentru o altă utilizare cu adevărat eficientă a lui Kate Bush într-o coloană sonoră, vă recomand cu căldură vizionarea Ea va avea un copil cu Kevin Bacon și Elizabeth McGovern. Cântecul „This Woman’s Work” este redat în timpul secvenței de livrare și este uimitor.

GS: Oh, absolut. Această atemporalitate a lucrării sale a contribuit la popularitatea răsunătoare a filmului „Running Up That Hill” din acest an.

CT: Simt că există ceva cinematografic în muzica lui care o face perfectă pentru coloanele sonore de la TV și film. De fapt, am fost surprins să aflu câți oameni au fost expuși pentru prima dată la Kate Bush în acest sezon al Stranger Things.

Salonul Gajjar: Voi începe prin a recunoaște că mi-am petrecut vara ascultând mult „Running Up That Hill”. Când eram fan al lui Kate Bush, cred că în mod ciudat, dacă i-am ascultat muzica cel mai mult, a fost din cauza lucruri mai ciudate într-un gen „un cântec a dus la altul”.

Mi-a plăcut absolut episodul „Dear Billy” și felul în care a folosit melodia.

GS: Cred că a fost ceva mai minunat în toate acestea, mai mare decât includerea cântecului în lucruri mai ciudate, a fost faptul că o femeie izolata care nu a lucrat în ultimii ani a ajuns în fruntea topurilor pentru o melodie pe care a lansat-o inițial în 1985. Nu este nevoie de promovare din partea ei! Toată lumea alerga pe acel deal și făcea propria afacere personală cu Dumnezeu.

OS: Asta e adevarat. Ea a devenit câștigătoarea neașteptată a sezonului patru. Nu-mi amintesc ultima dată când o melodie a preluat astfel controlul, mai ales una la fel de masivă ca lucruri mai ciudate. Acest lucru mărturisește un pic asupra amplorii că lucruri mai ciudate a, desigur, dar este și pentru că „Running Up That Hill” este atât de atemporal și minunat.

GS: „Running Up That Hill” are și o universalitate minunată. Deși s-a născut din interpretarea lui Bush asupra diferențelor dintre bărbați și femei, cântecul se poate aplica cu adevărat oricărei persoane care s-a simțit marginalizat de alții.

Cântecul lui Max (Scena completă) | Kate Bush – Run Up That Hill | Lucruri ciudate | netflix

CT: Este universal, după cum spui, dar se potrivește și personajului lui Max în acest sezon de lucruri mai ciudate. Ea este încă cuprinsă de vinovăție pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Billy sezonul trecut, dar nu crede că poate arăta asta. Dacă ar putea, ar face un pact cu Dumnezeu schimba locurile cu Billy. Este destul de întuneric, dar este un bun indicator scurt al locului în care se află mental la începutul sezonului, deși a îmbuteliat totul.

OS: Sunt de acord. Când am auzit prima oară melodia, nu citisem ce a inspirat versurile lui Kate Bush și, desigur, odată ce am făcut-o, piesele puzzle-ului au căzut la locul lor. De asemenea, am fost atât de fericit să văd că aceasta este melodia care rezonează cel mai mult cu Max – se potrivește cu cine este Max.

Sincer, performanța lui Sadie Sink și arcul lui Max au fost cu siguranță cea mai bună parte a sezonului patru. Iar punctul de cotitură în călătoria ei de vinovăție, după cum Cindy a exprimat elocvent mai sus, a fost atunci când „Running Up That Hill” i-a amintit nu numai de locurile întunecate, ci și de lucrurile bune din viața ei. Îmi place că o auzim ascultând-o când începe sezonul și îi împinge pe toată lumea, folosind doar cântecul ca alinare. Deci este un cerc plin.

Și apropo, mi-a plăcut cum această scenă i-a făcut pe toți să se întrebe „Ce cântec te-ar salva de Vecna”, adică ce cântec ți-ar salva literalmente viața?

CT: Oh. Buna intrebare! Mă voi gândi la asta. Dar mai întâi, vreau să spun cât de mult se schimbă sensul melodiei pe măsură ce mentalitatea ei se schimbă și începe să se vindece de acea traumă spre sfârșitul sezonului. Lasă-l pe Kate Bush să scrie o melodie atât de versatilă!

OS: Dreapta? Este o piesă atât de versatilă și îmi place că depinde de starea ta de spirit, de ce obții din ea. Un clasic dintr-un motiv. Și așa cum a spus Gabrielle la început, mă bucur că a avut o renaștere atât de importantă în 2022. Nu este ca și cum cântecul nu a fost folosit de emisiunile TV în trecut. Îmi amintesc foarte bine CO și Jurnalele Vampirilor redați-l (sau o versiune a acestuia). Deci, este ceva de despachetat despre cum lucruri mai ciudate am capturat-o mai bine, cred. De asemenea, ajută faptul că spectacolul are o acoperire globală largă.

CT: Sunt o mulțime de melodii din care aș putea alege, dar de fapt am o situație reală în care să răspund la această întrebare. Când eram în travaliu cu gemenii mei, mă luptam cu adevărat. M-au provocat, dar nu s-a întâmplat nimic și tensiunea mea era periculos de mare. Din fericire, făcusem din timp o listă de lectură pentru spital. Știu că sună nebunesc, dar când îl ascultam pe Bon Iver, mi-a scăzut tensiunea! Piesa a fost „Creature Fear” și o ascult și astăzi când am nevoie să mă relaxez sau să mă calmez. Deci acesta este răspunsul meu.

GS: Gândindu-mă la melodia mea Vecna, ar trebui să dau câteva opțiuni. Cel corespunzător perioadei de lucruri mai ciudate ar fi clasicul Talking Heads din 1983 „This Must Be The Place”. Pune asta într-un walkman și sincer, pot trece prin orice. Unul dintr-o epocă mai modernă ar fi „True Blue” al lui Mark Ronson cu Angel Olsen.

OS: Imi plac acelea. Nici nu cred că aș putea alege doar unul, așa că felicitări lui Max pentru că a fost atât de dur la „Running Up That Hill”. Este greu! Și mă întreb dacă Frații Duffer au explicat de ce au ales această melodie pentru Max. [Editor’s note: they have.] Oricum, pentru început, sunt surprins că nu am o alegere Taylor Swift pentru asta, probabil pentru că nu pot alege („Mirrorball?” „The Archer?” „State Of Grace?” „Nu aș putea niciodată).

Deci sincer, melodiile care m-ar putea salva de fapt sunt: ​​Există o melodie Bollywood, „Agar Tum Saath Ho”, din filmul din 2015. Tamasha (Unul dintre preferatele mele). Este preferatul meu din ultimii ani. O altă melodie mult mai veche este „Vienna” de Billy Joel. L-am descoperit și m-am îndrăgostit de el într-un moment în care anxietatea mea era la cote maxime, iar versurile au rezonat profund și m-au ajutat să mă calmez ciudat. Deci să mergem.

CT: Oh, îmi place „Viena” și, vorbind despre folosirea excelentă a muzicii în mass-media, îmi amintește întotdeauna de scena în care Jennifer Garner merge acasă. 13 Continuați 30.

[This article has been edited and condensed for clarity.]

.

Add Comment