Echipa națională de fotbal masculin a Canadei are lecții de învățat după mult așteptata revenire la Cupa Mondială

Oamenii Canadei părăsesc Cupa Mondială cu „capul sus”, potrivit antrenorului John Herdman. Ei părăsesc, de asemenea, World Stage fără victorie, ultimul din Grupa F și a doua echipă care va fi eliminată.

A fost o întoarcere la turneu pe jumătate plin și pe jumătate gol după 36 de ani de plecare.

Remiza nu a fost bună, canadienii clasați pe locul 41 i-au înfruntat pe locul 2 Belgia, pe locul 12 Croația și pe locul 22 Maroc.

CITEȘTE MAI MULT: Canada părăsește Cupa Mondială fără un punct după ce a învins cu 2-1 în fața Marocului

A fost multă clasă în Grupa F și s-a arătat împotriva Canadei, în unele jocuri mai devreme decât mai târziu.

Echipa lui Herdman a impresionat împotriva Belgiei, zguduindu-i pe Red Devils cu o presă agresivă și un atac rapid. Canada merita să scoată ceva din joc și ar fi putut face acest lucru dacă Thibaut Courtois nu ar fi salvat un penalty pentru Alphonso Davies.

Povestea continuă sub anunț

Cu toate acestea, strălucirea acelui deschidere strălucitoare a fost oarecum atenuată pe măsură ce belgienii au plonjat cu nasul în următoarele două meciuri.


Faceți clic pentru a reda videoclipul: „Cupa Mondială inspiră fotbalul pentru tineret în Edmonton”


Cupa Mondială de fotbal pentru tineret inspirată din Edmonton


Davies s-a răscumpărat cu un gol istoric la 68 de secunde după meciul următor împotriva Croației, încheind un joc simplu, dar elegant, de la portarul Milan Borjan la Cyle Larin prin Tajon Buchanan, a cărui centrare lobă i-a găsit capul lui Davies ca star al Bayern Munchen. . s-a înălțat în aer.

CITEȘTE MAI MULT: După ce a făcut istorie, starul de fotbal canadian Alphonso Davies se deschide la Cupa Mondială

Mijlocașul croat format din Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Chelsea) și Marcelo Brozovic (Inter Milano) a sosit la turneu cu deja 27 de meciuri de Cupă Mondială sub centură. Ei și-au păstrat capul rece după ce au cedat devreme și au început să cerceteze un mijlocaș canadian sub medie, cu Stephen Eustaquio care alăptează un ischiochimbiar dureros, iar căpitanul Atiba Hutchinson s-a întors abia recent dintr-o perioadă lungă pentru accidentare.

Povestea continuă sub anunț

Maeștrii de la mijlocul terenului croați au găsit fisuri care au dus în cele din urmă la o serie de goluri care au pus capăt speranțelor Canadei de a se califica la turneu.

În fața unui Maroc motivat, canadienii au văzut din prima mână ce se întâmplă atunci când greșești împotriva adversarilor de calitate. Esti pedepsit.

Atacantul canadian Alphonso Davies (19 ani) reacționează după o înfrângere în fața Marocului în meciul din Grupa F de la Cupa Mondială FIFA pe stadionul Al Thumama din Doha, Qatar, joi, 1 decembrie 2022.

THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette

Canada a trecut cu 2-0 după 23 de minute, dar a revenit după Herdman, ale cărui schimbări tactice au meritat. Exorcistula făcut o serie de înlocuiri la orele de vârf.

“În fiecare dintre cele trei meciuri, cred că am avut ceva de sărbătorit. Suntem o echipă tânără. Suntem în creștere”, a spus Herdman după meciul împotriva Marocului. “Și a fost o experiență al naibii”.

CITEȘTE MAI MULT: Bărbații canadieni continuă să urmărească istoria fotbalului în ultima lor ieșire la Cupa Mondială din 2022

Herdman a folosit 19 jucători în turneu, dintre care 15 erau în formația de start. Șase au început toate cele trei jocuri: Borjan, Alistair Johnston, Kamal Miller, Steven Vitoria, Buchanan și Davies.

Povestea continuă sub anunț

Șapte jucători, inclusiv cei doi portari supleanți, nu au văzut acțiunea meciului.

Buchanan părăsește turneul ca poate canadianul cu cea mai înaltă reputație. Extremul/fundașul lateral al Clubului Belgian de 23 de ani este evaziv și incitant, genul de fundași atacanți pe care nu vor să-i vadă venind în cale.

Era potrivit ca Davies, un talent de talie mondială, să pună capăt secetei Canadei la turneul masculin. Cineva se întreabă ce ar putea face dacă Canada i-ar da o poziție și i-ar spune să facă ravagii în loc să-l mute pe teren ca și cum ar fi o tablă de șah.


Faceți clic pentru a reda videoclipul:


Fosta școală a lui Alphonso Davies din Edmonton găzduiește o petrecere de ceas la Cupa Mondială


Eustaquio, când este sănătos, este paiul care amestecă băutura de la mijlocul terenului. Și la clubul portughez Porto, el primește fotbal în Liga Campionilor – genul de competiție de elită care ajută la pregătirea pentru scena mondială.

Povestea continuă sub anunț

Johnston, fundaș/atern care se îndreaptă către Celtic de la Glasgow în fereastra de transferuri din ianuarie, a impresionat și în Qatar.

„Acum, jucătorii noștri au fost văzuți. Personalul nostru de antrenori a fost văzut”, a spus Herdman.

„Știm că oamenii din întreaga lume se uită la această țară spunând: „Uau. Au jucători tineri talentați.

CITEȘTE MAI MULT: Johnston spune că bărbații canadieni nu sunt deranjați, în ciuda presiunii înaintea confruntării la Cupa Mondială cu Croația

Nu este clar la cine a vrut să spună Herdman, care este sub contract până în 2026, în referința personalului de antrenori.

Dar, în mod previzibil, Canada a găsit dificil saltul de la CONCACAF la scena mondială. Cât de bine a reușit să facă saltul este o chestiune de opinie.

„Întotdeauna am spus că nivelul mondial este următorul nivel”, a spus Herdman, al cărui record a scăzut la 32-13-5, în timp ce a pierdut trei la rând pentru prima dată la cârma canadienilor. — Și nu cred că am fost departe.

Canada a marcat 54 de goluri în 20 de meciuri de calificare, chiar în urma celor 58 ale Japoniei. Dar aici a reușit două goluri, dintre care unul a fost autogol marocanului.

Potrivit FIFA, Canada a lansat 35 de încercări la poartă, cu doar șase la poartă. Adversarul său a totalizat 29 de încercări la poartă, inclusiv 15 la poartă.

Povestea continuă sub anunț

Cât despre tribune, Canada s-a zguduit. Sprijinul fanilor a fost puternic, mândru și impresionant.

Câțiva jucători își vor lua rămas bun după turneu. Classy Hutchinson are 39 de ani, în timp ce Vitoria are 35. Borjan, al cărui joc a variat de la stelară la subpar, are 35 de ani, dar ar putea continua dacă se dorește.

Hutchinson a atins piatra de hotar de 100 de selecții împotriva Croației și nu merită decât laude pentru serviciul său adus țării sale.

CITEȘTE MAI MULT: Canada va câștiga peste 10 milioane USD de la FIFA după performanța la Cupa Mondială

Media de vârstă a Canadei la Cupa Mondială a fost de 26,9 ani, egal cu media turneului. Dar 13 dintre cei 26 de jucători ai lui Herdman aveau 25 de ani sau mai puțin, inclusiv Davies, David, Eustaquio și Buchanan.

Herdman însuși a avut un turneu confuz. Renumit pentru priceperea sa oratorică și motivațională, el părea uneori nervos în fața camerelor din întreaga lume și trecea de la incomodă la clișeu.

Mesajul lui rah-rah „Vom merge și -eff Croația” către jucătorii săi în timpul îngrădirii Belgiei de după meci a fost invers. În mod previzibil, mândrii croați au luat-o personal.

Herdman știa că echipa sa se confruntă aici cu o opoziție de nivel următor. De ce să-i dai un plus de motivație?

De asemenea, se întreabă cât timp trebuie bărbații canadieni să se bazeze pe lăudata „frăție” a lui Herdman. Asemenea legături au fost probabil necesare în ascensiunea Canadei pe scara mondială a fotbalului, unind echipa într-o cauză unită, după cum demonstrează alegerea lui Drake „Started From the Bottom” ca coloană sonoră a echipei.

Povestea continuă sub anunț

Echipele de elită sunt mașini bine reglate mai degrabă decât trupe de frați. Se așteaptă să câștige pentru că au talentul, duritatea mentală și sprijinul pentru a rămâne în top. Și pentru că au deja.

Jucătorii canadieni par însă extrem de loiali antrenorului lor. El face ceva bun.

Perspectivele pentru bărbații canadieni sunt strălucitoare. În calitate de co-gazdă a turneului din 2026, ei nu vor trebui să treacă prin calificări – deși FIFA nu a confirmat încă acest lucru.

Echipa lui Herdman își va putea alege adversarii. Echipele vor dori să joace Canada și poate să vină în Canada, ceea ce va ajuta la alinierea buzunarelor Canada Soccer.

Organizația în sine are de lucru.

Cu aproximativ 60-65 de angajați cu normă întreagă – US Soccer are 249 prin comparație – Canada Soccer a fost încordată pe măsură ce o campanie aglomerată de calificare la Cupa Mondială s-a transformat într-o scurtă cursă către Cupa lumii.


Faceți clic pentru a reda videoclipul: „Fanii de fotbal din Edmonton se adună pentru a încuraja Canada în primul meci al Cupei Mondiale pe Echipe”


Fanii fotbalului din Edmonton se adună pentru a oclama Canada în jocul de deschidere al Cupei Mondiale pe echipe


El a reușit în continuare să obțină victorii în afara terenului cu o loterie de succes pentru suporterii canadieni și un pachet de călătorie „prieteni și familie” pentru jucători, care a strâns recenzii pozitive. Acum trebuie să încheie înțelegerea cu jucătorii săi cu privire la un acord de lucru cu premii în bani de 9 milioane USD care urmează să fie împărțite (Canada Soccer a asigurat încă 1,5 milioane USD de la FIFA pentru a se pregăti pentru turneu).

Povestea continuă sub anunț

Canada Soccer House, o casă lângă piscină pentru fanii canadieni, s-a dovedit un succes în ciuda taxei de intrare de 249 USD (inclusiv mâncare și băutură).

Dar, ca și în competițiile anterioare, Canada Soccer părea supus jucătorilor săi atunci când era vorba de sarcinile media. A fost nevoie de o mini revoltă media pentru a-l aduce pe Davies în fața camerelor de la centrul de antrenament al echipei.

Companiile de succes nu își ascund punctele forte. Le pun la dispoziție.

De asemenea, Canada Soccer nu a reușit să facă aproape nimic la timp la turneu.

A sosi cu 41 de minute întârziere la prima conferință de presă la Cupa Mondială din 36 de ani nu este o priveliște frumoasă. Herdman a părut atât jenat, cât și furios când a urcat în sfârșit pe podium.

Înainte de meciul cu Croația, un oficial furios al FIFA a strigat la echipa canadiană să se pregătească pentru poza tradițională a echipei dinaintea meciului, astfel încât meciul să poată începe la timp. Întreaga lume aștepta literalmente.

Există lecții de învățat pe teren și în afara terenului înainte de 2026.

Canada revine la acțiune în martie cu meciurile din Liga Națiunilor CONCACAF, jucând cu numărul 86 Curacao pe 23 martie, înainte de a găzdui Honduras cu numărul 80 pe 28 martie. Herdman va trebui să renunțe la meciul cu Curacao după ce a primit cartonaș roșu în Honduras în iunie.

.

Add Comment