Obi-Wan Kenobi tocmai a adus înapoi o bucată obscure din tradiția Star Wars

Avertisment: Urmează spoilere complete pentru Obi-Wan Kenobi Episodul 3.

Dacă lumea vastă din Războiul Stelelor iubește un lucru, aceasta este o poveste tragică care vă pune Jedi-ul favorit la încercare. Obi-Wan Kenobi nu este străin de durerile de inimă. După ce și-a ucis stăpânul de Darth Maul și l-a antrenat pe Anakin Skywalker înainte de a trece în partea întunecată, Obi-Wan și-a lăsat protejatul într-o grămadă de fum pe Mustafar. Dacă asta nu era suficient, Obi-Wan a plecat în exil timp de zeci de ani și apoi s-a întors – doar pentru a fi ucis de fostul său Padawan sub masca lui Darth Vader. Obi-Wan are o viață grea și, pentru a înrăutăți lucrurile, nu are familie pe care să se sprijine… sau nu?

Ewan McGregor a revenit în cele mai bune rochii pentru Deborah Chow Obi Wan Kenobi, deoarece miniseria de șase episoade umple golurile dintre Revenge of the Sith și A New Hope. Mult-așteptatul lui Obi-Wan își dezvăluie povestea de fundal dezvăluind că nu și-a petrecut întregul exil prins pe Tatooine, dar dacă ai ascultat cu atenție Obi Wan episodul 3veți auzi o întoarcere emoțională la anii întunecați ai săi mai tineri.

Obi-Wan Kenobi are o familie?

Când îl întâlnim pentru prima dată pe Obi-Wan Kenobi (din punct de vedere cronologic, adică) în The Phantom Menace din 1999, el este un ucenic Padawan de 25 de ani al lui Qui-Gon Jinn (Liam Neeson). Nu există un montaj de antrenament inspirat de Karate Kid, așa că ne imaginăm anii lui mai tineri sub tutela lui Qui-Gon. Ceea ce este clar este că Obi-Wan își vede stăpânul ca pe o figură paternă.

În cel de-al treilea episod al lui Obi-Wan, Jedi titularul lui McGregor spune: „Ca Jedi, suntem luați din familiile noastre când suntem foarte tineri”. El adaugă: „Încă mai am niște scăpări. Clipuri, într-adevăr. șalul mamei mele. Mâinile tatălui meu. Îmi amintesc de un copil. … Da, cred că am avut un frate. Chiar nu-l amintesc. Dar această referință aparent obscură își are de fapt rădăcinile în canonul extins Star Wars și un anume Owen Kenobi.

Cine este Owen Kenobi?

Trilogia originală a lui Lucas adoră atingerea familiei, iar când Întoarcerea lui Jedi a apărut în 1983, scenariul l-a dezvăluit inițial pe Obi-Wan ca fratele lui Owen Lars, alias Unchiul Owen, care a rămas la conducerea lui Luke Skywalker pe Tatooine. Deși nu a făcut tăierea finală, romanizarea Întoarcerii include totuși o linie care se referă la „[his] fratele Owen. Setul Premiere Limited din 1995 al jocului de cărți personalizabil Star Wars l-a numit și pe Owen Lars drept „fratele lui Obi-Wan Kenobi”.

Romanizarea Întoarcerea lui Jedi include o linie care se referă la „[his] fratele Owen.


Acest fir continuă în romanul Jedi Apprentice: The Hidden Past din 1999, care urmărește aventurile lui Qui-Gon și Obi-Wan înainte de The Phantom Menace, cu Obi-Wan având un alt vis cu Owen. Deși este, în general, o continuitate confuză din galaxia departe, departe, George Lucas a încercat în cele din urmă să înăsprească lucrurile. Actiunea live din 2002 Attack of the Clones l-a canonizat pe Owen drept fratele vitreg al lui Anakin, atunci cand Cliegg Lars s-a casatorit cu Shmi Skywalker. Mulți au presupus că acesta este sfârșitul noțiunii Owen Kenobi. Dar seria Disney+ readuce lucrurile într-un loc ciudat.

Din fericire, Lupul singuratic al lui Abel G. Peña: O poveste despre Obi-Wan și Luke ar putea explica totul. Știrea a fost postată pe site-ul oficial Star Wars în 2015 și a dezvăluit că fratele lui Obi-Wan „Owen” este de fapt doar o viziune a viitorului. Vestea îi oferă lui Obi-Wan o origine confirmând că s-a născut pe planeta Stewjon și apoi a fost dus la Templul Jedi din Coruscant pentru antrenament.

Aici, Obi-Wan crede că viziunile lui despre Owen Kenobi însemnau că s-a întors la Stewjon la un moment dat pentru a-și revedea familia. Se dovedește, totuși, că, în loc ca Obi-Wan să aibă flashback-uri din propria copilărie, el vedea de fapt venire cu Luke și Owen pe Tatooine.

Războiul Stelelor: Cele mai grozave momente ale lui Obi-Wan Kenobi

Deci, Obi-Wan Kenobi are un frate?

Reluarea lui Joel Edgerton în rolul lui Owen Lars din Attack of the Clones și Revenge of the Sith pentru Obi-Wan lasă o serie de opțiuni deschise. Am văzut o confruntare tensionată între cei doi, Owen i-a spus lui Obi-Wan să-l lase pe tânărul Luke Skywalker în pace. Ar adăuga cu siguranță o dinamică diferită relației lor dacă ar exista o conexiune biologică, dar ar fi o retcon a unui retcon. În plus, dacă Owen ar fi dezvăluit ca fiind fratele lui Obi-Wan, faptul că Obi-Wan nu a avut nicio reacție la moartea lui Owen și Beru din A New Hope l-ar face mai rece decât Vader.

Amintiți-vă că romanizarea Întoarcerii este plasată în epoca Legendelor, care este considerată pe scară largă non-canon în zilele noastre, ar trebui să pună lucrurile la loc. Se pare că menționarea de către Obi-Wan a fratelui său este doar unul dintre acele celebre ouă de Paște pe care Mandalorianul și Cartea lui Boba Fett le-au ascuns la vedere. Există o șansă ca fratele mai mic al lui Obi-Wan să fie încă acolo undeva, dar dacă nu era sensibil la Forță ca fratele său, nu vă așteptați să apară ca unul dintre numărul tot mai mare de Jedi care au scăpat. Comanda 66.

Din nou, dacă Supraviețuirea lui Sarlacc de Boba Fett și Marele Amiral Thrawn poate fi reînviat din Legende, cine poate spune că Owen Kenobi nu va fi un alt punct al complotului uitat pentru a găsi o nouă casă? Războiului Stelelor îi place să extindă arborele genealogic și, dacă mai există ceva în linia de frați a lui Obi-Wan, potențialul ca acesta să fie cineva pe care îl cunoaștem deja este o perspectivă tentantă. Cu trei episoade rămase, vom fi cu ochii pe acea linie Kenobi.

Pentru mai multe despre Obi-Wan Episodul 3, vedeți povestea din spatele Jedi Kenobi menționat în această săptămână – Quinlan Vos.

Add Comment